Share
Istina o šećeru : Fitness, Wellness,vSlim, Anti-Stress marketingška prevara ili …

Istina o šećeru : Fitness, Wellness,vSlim, Anti-Stress marketingška prevara ili …

Proizvodi koji u sebi sadrže naziv Fitness, Wellness,Slim, Anti-Stress i dr. obično su kupcima sinonim za dijetetske proizvode.

Možda upravo zbog ovog naziva potrošači su spremni platiti visoke cijene artikala kako bi za uzvrat dobili poslastice koje mogu slobodno grickati u toplini svoga doma a da pri tome ne misle na problem sa povećanom kilažom.

Ali, tajna je u tome da marketingški stručnjaci veoma dobro znaju kako ovi nazivi proizvoda utiču na psihu potrošača i mudro koriste to znanje kako bi “navukli” potrošače da kupuju njihovu robu. Naravno, oni svoj posao rade transparentno i u skladu sa zakonom, pa tako na poleđini svakog proizvoda u njegovom sastavu kupac može da pročita koliko se tačno šećera nalazi u njemu, međutim naglašavamo da su te informacije obično pisane veoma sitnim slovima i skoro jedva vidljive pa ih kupci najčešće zanemaruju vodeći se krupno napisanim nazivom proizvoda.

Naravno, to ne znači da drugi proizvodi u sebi sadrže manje šećera. Šećer je konzervans koji se najviše koristi u industriji hrane, jer je najjeftiniji i najjednostavniji način da hrana bude ukusna a pri tom  kupca duže veže za proizvod.

Rezultat slika za secer u sokovima

 

Šećer je skriven u velikom broju proizvoda, kako u onima koje nazivamo slatkišima tako i u mnogim drugim pa je zato shvatljivo što sve vise ljudi ima problem sa gojaznošću, čak šta više sve je veći broj naučnika koji se zalažu da šećer, zbog zavisnosti koju stvara,  bude proglašen za drogu.

Leave a Comment