Share
“Zavjetnici Republike Srpske” pomažu razvoj Nevesinja

“Zavjetnici Republike Srpske” pomažu razvoj Nevesinja

„Zavjetnici Republike Srpske“ spremni su da u Nevesinju sagrade dječiji i sportski teren i doniraju montažnu kuću za jednu porodicu iz boračkih kategorija. Imaju namjeru i da pokrenu neke projekte samozapošljavanja. Za ove ideje dobili su podršku načelnika opštine Milenka Avdalovića.

Potpredsjednik Pokreta „Zavjetnici Republike Srpske“ Nemanja Stolica kaže da će po uzoru na slične projekte u Beogradu i Novom Sadu napraviti dječije igralište sa potrebnim mobilijarom, teren za odbojku i košarku i teretanu na otvorenom. Obaveza opštine bila bi da pripremi lokaciju i obezbijedi priključke.

Stolica je ponudio i montažnu kuću od 90 metara kvadratnih za jednu porodicu RVI, poginulog ili demobilisanog borca u stanju socijalne potrebe. I za ovaj projekat se od opštine očekuje da obezbijedi zemljište i priključke.

Zavjetnici Republike Srpske namjeravaju i da pokrenu projekte samozapošljavanja u koje bi bili uključeni i njihovi članovi. Sredstva obezbjeđuju od donacija i projektnih aktivnosti.

„Zavjetnici Republike Srpske“ su patriotska organizacija koja se zalaže za očuvanje i njegovanje tradicionalnih vrijednosti srpskog naroda u BiH.

Leave a Comment