Share
SDS formirao Treći blok

SDS formirao Treći blok

Nakon katastrofalnog poraza na prethodnim lokalnim izborima i nakon što su stranku ili njen vrh napustili sve viđenije ličnosti, od Tadića, Bosića, a odnedavno i aktuelni ministar Mektić, SDS traži načine kako da bude u javnosti.

Očigledno je da Vukota Govedarica svojom harizmom ne dopire ni do šire porodice, o čemu govore i pregledi njegovih emsija na BN televiziji, bastionu ove stranke, jer je 1.500 pregleda gostovanja Govedarice u rangu šire porodice i prijatelja.

Osim toga, mladi kadrovi stranke ne mogu da okupe ni tradicionalno SDS-ovo biračko tijelo, pa je stranka u totalnom rasulu.
Prva SDS, koju su najavili nekadašnji članovi, na čelu sa Krajišnikom, Vučurevićem i Kličkovićem je pokušaj da se ova, nakon rata uspostavljena grupacija, koja je žarila i palila Republikom Srpskom ponovo vrati u politički život. Međutim, ova grupa političkih mrtvaca može samo odvući poneki procenat glasova, srbo-nostalgičara koji su živjeli najbolje u ratnim godinama.

Ipak, SDS je zaigrao i na kartu Trećeg bloka, navodnog pokreta koji predvodi Njegoš Tomić. On je nakon neuspješnog samozapošljavanja, odlučio da protestuje i da tako ugrožava vlast na nivou Republike Srpske. Iako, sam sebe naziva disidentom, mada se nikada nije bavio nekim poslom, pa je čudno otkuda bi i mogao biti disident. Naime, disident je onaj koji svojim djelovanjem ili radom bude odbačen od strane jednog režima, kao recimo najčuveniji disidenti, Soželnicin, Su Či, itd.

Ipak šta se krije iza Trećeg puta i kako vlast, koju  SDS obnaša na nivou BiH i na opštinskim nivoima, pokušava da se prikaže kao nešto novo, pokazuje i sljedeći video u kome smo posjetili tomićev fb profil i stranice koje je lajkovao. Simptomatično je da ovaj “disident” i predvodnik Trećeg bloka, obožava sve što ima veze sa SDS-om i PDP-om.

Mi smo samo izbrojali sve stranice SDS-a na facebook-u i pronašli smo 27, koje su direktno SDS-ove. Ovdje nisu uračunate i stranice SDS-ovih koalicionih partnera i pojedinaca koji su članovi vladajuće koalicije.

Čak ni Vukota Govedarica nije veći fan svoje stranke od Tomića.
Dragi građani ne nasjedajte na pokrete tipa Treći blok koji formira SDS ili Ujedinjenu Srpsku koju formira SNSD, sve su to pokreti koji se trude da održe situaciju u Republici Srpskoj na istome.

Nema tu istinske borbe za promjenu sistema i oligarhija na vlasti.

izvor: www.zahumlje.net

Leave a Comment