Share
Britanci: “U Hrvatskoj ne spominjite Srbe, Jugoslaviju, ne vozite se vozom i čuvajte se mina”

Britanci: “U Hrvatskoj ne spominjite Srbe, Jugoslaviju, ne vozite se vozom i čuvajte se mina”

Britanski TV kanal “Trevel” savjetovao je Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku, da ne pominju Srbe i Јugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok voze i da poštuju hrvatske svece.

“Ako Hrvatsku povežete sa Јugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Јugoslovenima ili porediti sa Srbima”, preporučuje ovaj britanski televizijski kanal u tekstu na svojoj internet stranici.

Britanskim turistima savjetuju da paze na mine zaostale iz proteklog rata, ako se kreću po šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu.

Turistima preporučuju da je bolje da se voze autobusom, jer hrvatske željeznice ne povezuju gradove na jugu.

“U Hrvatskoj je lako unajmiti automobil, ali su gotovo svi sa manualnim mjenjačem. Ne pričajte na mobilni telefon dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj”, navodi kanal “Trevel”.

U tekstu se dalje navodi da vozači u Hrvatskoj ponekad agresivno pretiču, pa je bolje gledati na put nego na okolinu, prenosi portal “Indeks”.

“Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju”, upozorava poznati britanski kanal.

Turistima je savjetovano i da obrate pažnju na svetilišta u Hrvatskoj, te da se prema njihovim crkvama odnose sa poštovanjem.

Među savjetima je i da se turistkinje u toples mogu skinuti na gradskim plažama, ali da moraju biti diskretne na jugu, gdje je stanovništvo više konzervativno.

“Nikako to nemojte činiti u Vrbniku na Krku i uopšte u blizini crkvi”, navodi britanski kanal.

Izvor: SRNA

Leave a Comment