Share
Albanski narko karteli (video)

Albanski narko karteli (video)

Albanska mafija se sastoji od nekoliko odvojenih kriminalnih kartela. Ne samo u Albaniji, već i u Americi i mnogim evropskim zemljama.

Vjeruje se da je organizacija ušla u međunarodne vode 80-tih godina prošlog vijeka. Organizovani kriminal u Albaniji već je tada bio u punom zamahu tada.U Albaniji, Americi i Engleskoj, trenutno dominiraju u trgovina drogom, seksualnim tržištem, trgovini ljudima, ljudskim organima a poznati su po svojoj iznenadnoj i nasilnoj osveti.

U Albaniji ima više od 15 mafijaških porodica.

U Sjedinjenim Državama njihovo sjedište je u Njujorku.

Struktura albanske mafije je hijerarhijska, “staromodna”: izvršna “pogrešna”, klan vodi “I” (Boss) ispod se nalazi “zamjenik” u drugom dijelu se nalazi “Kontakt” odgovoran je za koordiniranje aktivnosti.

Porodice ili klanovi albanske mafije obično se sastoje od grupa sa hiljadama članova, stvarajući veliku porodicu koja leži duž Balkanske rute. Od istočne Turske do zapadne Evrope i Sjeverne Amerike. Porodica Mafije zasniva se na komunikaciji zasnovanoj na krvnim vezama, broj članova klana je ograničen, a veza između njih je jaka.Kao rezultat, infiltracija u albansku mafiju je skoro nemoguća.

Klanovi: Xhakja, Obala, Osmani, Gang Gang, ALLUSHI STB. ‘U’ znači usmeno povjerenje u albansku mafiju, u procesu zapošljavanja, član se zaklinje na svečanu zakletvu albanske mafije, a kada se zakune član se tada obeavezan svetom zakletvom ( klan mu daje život, štiti njegov život ali mu ga može i oduzeti).

izvor: #KRIMINÁLIS, www.isarajevo.net 

Leave a Comment