Share
ND Hrvatska nije ubila ni jednog Jevreja niti Roma

ND Hrvatska nije ubila ni jednog Jevreja niti Roma

Na današnji dan Ilindan, srbski svetac, sarajevsko Oslobođenje prenosi vijest da se obilježava dan genocida nad Romima. Tekst je prepun manipulacija. Nema jednostavno ništa tačno u cijelom tekstu osim znakova interpukcije. Doduše i slova i riječi su tačni, ali slika koju stvaraju je daleko od istine. Zašto se na srbski svetac govori o genocidu nad Romima, a ne nad Srbima je takođe dio plana. Jer je znano da su svi pogromi Srba u svim ratovima do sada bili na srbske praznike i svetce. Jer se u stvari svo vrijeme radi o ritualnom utamanjivanju Srba kojeg sprovodi Zapad pod idejnim vođstvom Vatikana. Kao što rade i muslimani koji su rutualno sjekli glave Srbima u minulom secesionističkom ratu od Jugoslavije i agresiji muhamedanskog stanovništva iz Srbije na zapadne Srbe. Mi Srbi imamo problem što smo vijekovima meta i cilj, od nas prave da smo napadači. Ako ko ne zna šta hoće to su Srbi koji su vijekovima u defanzivi i bez nacionalnog programa, što svi napadači oko nas imaju odavno, bilo da su sami pisali nacionalni program, bilo da su im to uradili drugi.

NDH slika1

Laž je da je bila neka Bosna i Hercegovina u drugom svjetskom ratu kao entitet pa je besmislen cjelokupan drugi odjeljak gornjeg teksta. Jer je Bivša Jugoslavenska Republika BiH bila dio ND Hrvatske koja je bila podjeljena na njemački i italijanski dio. Čak ni u Kraljevini SHS ni u Kraljevini Jugoslaviji nije bilo BiH kao entiteta. Laž je takođe da su postojali neki “bošnjački uglednici” jer su Bošnjaci kao nacija bili konstituisani tek 1994 godine, što se vidi iz slike koja slijedi:

NDH slika2

Da u ND Hrvatskoj nije stradao ni jedan Jevrej niti Rom se vidi iz spiskova i dokumenata, jer se takvi entiteti ne spominju. Spominju se samo Židovi i Cigani. Svi manje više znamo da su Nijemci Cigane nazivali Cigojne, a ne Romi. Kao što se vidi na donjem plakatu i oglasima iz novina iz drugog svjetskog rata, niko ne spominje Jevreje nego Židove. Zato se u naslovu tvrdi da nije stradao ni jedan Jevrej, stradavali su Židovi.

NDH slika3

NDH slika4

Dakle da nikakve Bosne i Hercegovine nije postojalo u drugom svjetskom ratu i da je sve bila Hrvacka je vidljivo iz ove naredbe u Mostaru, hercegovačkom gradu.

NDH slika5

Interesantan je takođe fenomen da se toliko izdiže i potencira stradavanje Židova u NDH, a genocid nad Srbima se ne spominje. Oslobođenje smatra da je važnije pisati o genocidu nad Romima (Ciganima), nego nad Srbima kojih je ubijeno mnogostruko više. Ispada da je njima važniji jedan život Ciganina tj. Roma, nego sto Srbskih.

Dokle se ide sa manipulacijama govori i slijedeća knjiga:

NDH slika6

Kao što smo vidjeli na početku ovog teksta o datumu konstituisanja Bošnjaka kao nacije, ova knjiga jednostavno ima lažan naslov. Srbe muhamedanske vjere podvode pod Bošnjake naknadno. Jedini Bošnjaci koji su pobijeni u Jasenovcu su ovi Bošnjaci koji su očigledno Srbi.

NDH slika7

Postavlja se pitanje za bošnjačku intelektualnu elitu da li je Snežana sa donje slike i dalje Srbkinja ili je Bošnjakinja? Ako pitate Srbsku Pravoslavnu Crkvu, reći će da Sneža nije više Srbkinja. A srbijanka i dalje jeste, pošto je iz Srbije

NDH slika8

Kada se sada pogleda etnička karta iste teritorije i prisustvo Srba na ovim prostorima, lako je doći do zaključka ko nad kime vrši genocid svo vrijeme, a optužuje žrtve tj. Srbe da smo genocidni. Napad je najbolja odbrana kao i metoda zamjene teza.

NDH slika9

Izvor ZapadniSrbi

Leave a Comment