Share
Foča: Poziv građanima da daruju krv

Foča: Poziv građanima da daruju krv

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, navijačke grupe „Delije Foča“ i novosadskog Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, jutros se odazvalo 13 Fočaka, a do 14,00 časova do kada akcija traje očekuje se da bi dragocjenu tečnost trebalo darivati više oko 40 dobrovoljnih davalaca.

image-0-02-05-8b715340f4a6c430d64734f7067791bf66e166fd76a0758f705fb7132cfd4d21-V

Navijači Crvene zvezde iz Foče uključili su se u akciju „Daj krv, probudi heroja u sebi“, koju je u više gradova Srpske organizovalo Udruženje Srba Hercegovaca u Srbiji.

Jedan od učesnika akcije Dušan Bodiroga kaže da se Foča pridružila Trebinju, Nevesinju, Bileći i Gacku.

krv 1

„Uvijek je lijep osjećaj pomoći nekome, uvijek je daleko bolji osjećaj davati nego primati, pogotovo što to nekome može značiti život“, rekao je Bodiroga.

Mladen Mandić iz Omladinskog pokreta Foča četvrti put je darivao krv.

„Kao što piše u hodniku transfuziološke službe,  jednostavno, probudiš se, odeš i daš krv, sve je isto kao i svaki drugi dan, samo što spaseš nekome život“,  rekao je Mandić.

Specijalista transfuziolog u Službi transfuziološke medicine u Foči Maja Kujundžić  napominje da su zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou, ali da svaka akcija mnogo znači.

„ U ljetnom periodu potrebe su nešto veće, samim tim što je ovo turističko mjesto, pa je veći broj ljudi sa strane, a bolnica radi u punom kapacitetu, velike su hirurške intervencije uvijek u toku, tako da nam krvi uvijek treba“, rekla je Kujundžićeva.

U prvoj grupi odazvalo se 13 davalaca, a nakon pregleda krv je moglo dati njih devet.

Radio Foča

Leave a Comment