Share
Još dva ministra kupuju nove automobile

Još dva ministra kupuju nove automobile

Lejla Rešić već je potpisala nabavku luksuzne “škode” za 75. 500 maraka, dok Milenko Savanović još čeka planiranu kupovinu luksuznog četvorotočkaša, vrijednog čak 134. 000 maraka.

Kako prenosi ATV, nabavku auta ministar rada predvidio je planom javnih nabavki, gdje piše da se realizacija očekuje u skladu sa prilivom sredstava u budžet, što je već dobro poznata krilatica ovog ministarstva. Iako je u odluci predviđen auto visoke klase, Milenko Savanović kaže da će ipak mijenjati plan, pa umesto jednog skupog, kupiti nekoliko jeftinijih auta.
 
– Ja moram obnoviti vozni park, najvjerovatnije neću ići na tolike cene tako skup auto. Tu visinu novca ću na neki način na dva tri auta jer imam zaista loš vozni park.  Ja koristim “škodu” koja je stara već tri godine, a imam i nekog “rapida škodu” koji je u funkciji, a ovo je sve negde datuma 2008. i starije – kaže Savanović.

Ministar rada u julu je već menjao plan nabavki zbog krize, jer je neizvesno planirano punjenje budžeta a stavku za digitalizaciju medicinske dokumentacije smanjio je je za 50.000. Deset hiljada uštediće i na kancelarijskom materijalu dok je iznos za automobil od 115.000 bez PDV ostao isti. Za razliku od Savanovića, ministarka uprave nije imala problem sa punjenem budžeta pa je luksuznu “škodu superB” kupila u Pelagićevu tokom ovog mjeseca kako je i predviđeno planom.

Lejla Rešić nije htjela pred kameru, a u odgovoru navodi da procedura nabavke “škode” još nije okončana i da ona trenutno koristi “Audi A6” koji je star 12 godina. 

BN TV

Leave a Comment