Share
Dodik odbacuje Ivanićeve optužbe

Dodik odbacuje Ivanićeve optužbe

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da nijedan član SNSD-a nije bio ni u kakvoj priči o reformi odbrane, nego su to bili ljudi iz SDS-a i PDP-a 2005. godine kada su bili na vlasti u Srpskoj kada je i donesena i provedena ova reforma.

Odbacujući optužbe srpskog člana u Predsjedništvu BiH Mladena Ivanića da je SNSD trasirao put BiH u Nato savez, Dodik je rekao parlament Republike Srpske treba revidirati odluku iz 2005. godine koju je usvojila Narodna skupština u kojoj su tada većinu činili SDS i PDP koji su glasali za to. 

Naravno, SNSD je tada podržavao put integracija, tada smo i mi smatrali da to tako treba da bude, ali došla su neka druga vremena. Nema odluka za sva vremena. Ovo je vrijeme koje traži neka nova odlučivanja i zato Ivanić nije u pravu. On će nastaviti da uživa u tom svom lažnom sjaju o velikom političaru i borcu”, rekao je Dodik i dodao da “Ivanić ništa ne radi, a šta god uradi ide na štetu Republike Srpske”.

Dodik je dodao da je alibi Ivanićeva izjava da je referendum o pristupanju NATO-u besmislen dok Srbija nije u ovom savezu, jer Srbija ima svoj stav, pa ga mora imati i Republika Srpska. 

“Mi moramo da donesemo svoje odluke. Srbija je donijela odluku da je neutralna, pa hajde da i mi donesemo odluku da smo neutralni i da smo van statusa, a ne da kažemo da pratimo. To ništa ne znači, to nije odluka, nego samo priča, demagogija, mi moramo da odlučimo i da o tome donesemo odluku”, rekao je Dodik. 

Smatra da pred parlamentom Srpske treba revidirati odluku iz 2005. godine koju je usvojila Narodna skupština u kojoj su tada većinu činili SDS i PDP koji su glasali za to. 

Ivanić je danas optužio SNSD i Milorada Dodika da je odgovoran za otpočinjane MAP-a i uvođenje sudova u slučajeve vojne imovine. 

BN

Leave a Comment