Share
Srbi napustili premijeru filma „Korida“

Srbi napustili premijeru filma „Korida“

Članovi udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata napustili su večeras premijeru filma „Korida“ u banjolučkom sinepleksu „Palas“.

Riječ je, kažu, o zlonamjernom filmu koji predstavlјa veliku antisrpsku propagandu. Autor filma Siniša Vidović ne slaže se sa takvim tvrdnjama, i poručuje da su u fokusu filma običaji sva tri naroda.

Politika umjesto umjetnosti, neistina umjesto istorijskih činjenica- ovako film „Korida“, vide u Udruženju žena žrtava rata. Viševjekovna tradicija bodlјevina bikova, ojkača, zborovi, samo su, ističu, neki od običaja koji su u filmu, umjesto kao srpski, prikazani kao „bosanski“. Dodaju, Srbi, iz nekog navodnog bosanskog entiteta prikazani su kao loši momci, koji imaju gen za ubijanje.

– Film je toliko „umotan“, a zapravo je teška, grozna i uvredlјiva antisrpska propaganda – rekla je Božica Živković Rajilić, predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

Nadežda Janković, predsjednica Skupštine ovog udruženja kaže da je ovo još jedan pokušaj plasiranja lažne slike o Srbima kao zločincima.

Iz Udruženja „Naslјeđe“, autora Sinišu Vidovića pozivaju da snimi filmove o devetogodišnjem Brani Vučetiću koji je mučen u zeničkim zatvorima i o zvjerski ubijenom jedanaestogodišnjem Slobodanu Stojanoviću iz Srebrenice.

– Doći u Banju Luku i pustiti film kako Srbi ubijaju Hrvate i muslimane i prikazati to kao koridu, to nema veze sa istinom – kaže predsjednik Skupštine ovog udruženja Branislav Šušlјik.

Izvor: Frontal

 

Leave a Comment