Share
Portal izraelske vojne obavještajne službe tvrdi: “Srpska vojska će se vratiti na Kosovo”

Portal izraelske vojne obavještajne službe tvrdi: “Srpska vojska će se vratiti na Kosovo”

Srpski voz sa sloganom “Kosovo je Srbija” koji je pokušao da uđe na Kosovo, podsjetnik je, više nego simboličan, brutalnih ratova 90-tih godina na Balkanu, piše “Debkafile“, portal izraelske vojne obavještajne službe.
Dvije vojske su spremne za bitku; 60.000 srpskih vojnika, a samo oko 6.000 vojnika Bezbjednosnih snaga Kosova, uključujući u ovu brojku i rezervu, piše ovaj sajt, koji se poziva na riječi predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, koji je rekao da “ako Srbi budu ubijani, poslaćemo vojsku na Kosovo”, piše dalje”Debkafile“.

“Debkafile” dalje navodi da su na Balkanu vođeni brutalni ratovi, ali uz američku pomoć i podršku za muslimanske zemlje – Bosna, Kosovo – omogućena je privremena stabilnost. Ova politika podrške za Kosovo iz Amerike nastavljena je od predsjednika Billa Clintona pa sve do Baraka Obame, ali čini se da je to doba završeno srbijanskim vozom koji je krenuo prema Kosovu, piše DEBKA.

Prema pisanju ovog portala, srpski voz će ponovo pokušati da uđe na Kosovo, sada nakon inauguracije Donalda Trumpa, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. “Ako bude napadnut od strane policijskih snaga Kosova, onda će srbijanska vojska intervenisati i ući će na Kosovo, ali čak i ako ne bude napadnut, očekuje se da srbijanska vojska umaršira nakon voza.” “Kosovo će tražiti pomoć za ovu intervenciju, ali u 2017. godini ova zemlja može zaboraviti na pomoć bilo koje evropske zemlje, čak i Njemačke”.

Prema ovom izraelskom web portalu, koji je uradio sadržajnu analizu, ali ne spominje svoje izvore, Trumpu će ova intervencija biti predstavljena kao intervencija radi zaustavljanja islamske radikalizacije u Europi.

zahumlje.net

Leave a Comment