Share
Tatu i pirsing – trauma za organizam

Tatu i pirsing – trauma za organizam

Tatue i pirsing naše telo doživljava kao traumu. Oni remete tok energije i stvaraju rupe u auričnom omotaču. Tokom vremena, negativna mentalna i druge vrste otrovnih energija se akumuiraju u rupama i izbacuju osobu iz ravnoteže, blokiraju mnogobrojne fiziološke procese, uzrokujući i zdravstvene probleme.

Osim problema na energetskom nivou, tatui mogu dovesti i do intoksikacije teškim metalima kao sto su živa, olovo, arsen, antimon, berilijum i kadmijum, koji izazivaju rak i neurodegenerativne bolesti.
Takodje se mogu javiti nelagodnost, blagi oblik depresije, smetnje u komunikaciji, umor i sa godinama se problemi produbljuju.
Nije preporučljivo lasersko odstranjenje tatua jer to može dovesti do još intenzivnije intoksikacije.
Onima koji imaju tetovaže ili su ih laserski već skidali, preporučuje se što više korijandera, gline za unutrašnju upotrebu ili zeolita, joda i što više zelenog povrća. Sunčanje i fizičke aktivnosti su takodje veoma važni jer se ubrzanim disanjem telo oslobadja zive i drugih toksina.
Bezbedan način za uklanjanje tatua je dermoabrazija, mehanički piling ili skidanje slojeva kože dijamantskim diskom, radi se u kozmetičkim salonima i zahteva više tretmana.

Što se tiče pirsinga, problem je izraženiji, jer rupe mogu potpuno blokirati energetske tokove i neutralisati važne energetske tačke.
Na primer, pirsing pupka, kao najvećeg energetskog centra, može dovesti do neplodnosti i drugih reproduktivnih smetnji.

Rupe koje hvataju otpatke iz energetskog polja je moguće isceliti i ponovo uspostaviti tok energije, njihovim zatvaranjem i premošćavanjem.

Dr Sladjana Velkov

Leave a Comment