Share
Jad i bjeda u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Jad i bjeda u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Ako je neko od gledalaca imao želudac da bar malo pogleda Narodnu Skupštinu Republike Srpske prije neko veče, onda je shvatio u kakvom se dubokom glibu nalazimo.

Kočijaški riječnik kojim su se služili govornici, je samo odraz njihove kulture i bahatosti u kojoj su ogrijezli.Za one koji nisu shvatili cijelu priču, radilo se o dobro režiranoj predstavi, gdje su se navodno “zaraćene” strane optuživale po raznoraznim pitanjima.
Zapravo oni se nisu uopšte sukobili, već su nam se svima smijali u lice naplativši svoje plate od nekoliko hiljada maraka.

Ono što najviše iznenađuje je da policija i tužilaštvo nisu odmah narednog jutra pohapsili sve prozvane sa govornice po pitanju raznih kriminalnih djela. Naime u govorima sa govornice su se čule razne optužbe sa svih strana, od strane vodećih ličnosti parlamentarnih stranaka. Dakle, takve ocjene sa navažnije govornice u Republici Srpskoj bi morale da imaju težinu, te bi tužilaštvo moralo da reaguje odmah po hitnom postupku, jer se radi o višemilionskim pljačkama u privatizacijama, te drugim kriminalnim djelima koje su spominjali i jedni i drugi.

Ali kako se ovdje radilo o predstavi o kojoj treba da se priča nekoliko dana, i da se podijeli još koja plata do izbora, onda je sasvim jasno da sudskih epiloga neće biti, i da oba tabora rade zajedno a da narodu mažu oči.

Nema razlike između SNDSSDSPDPSPNDPDNS-a. To je ista stranka, koja nam godinama pravi predstave dok se narod iseljava i napušta ove prostore u razmjerama Seoba Miroslava Crnjanskog. Oni svakako ne žive sa nama, ne liječe se u istim ustanovama, djeca im ne idu u iste škole, čak i ne kupuju u istim trgovinama. Otuđene kaste su napravili sistem u kome oni ne žele ni da vas vide. Zato i moraju da se kreću među sopstvenim narodom uz gomile zaštitara i ličnih obezbjeđenja.
Ono što je sasvim jasno nakon ove sjednice je da su obje grupacije izgubile kompas i da je gubitak povjerenja ogroman, pa su u panici. Rezultat posljednjih lokalnih izbora pokazuje da je čak i pobjednička strana izgubila 19.000 glasova,o poraženima da i ne govorimo.

Ne pomaže više ni referendum, ni priča o korupciji, ni silna obećanja…

Ne vjeruj lažovima, to je stara poslovica, a narod je uvijek na kraju primjeni.

Srećom po narod u Republici Srpskoj, novi izbori su za nekoliko mjeseci i ovo je možda posljednja šansa da se spasi što se spasiti da.

Ako niste razumjeli oko čega su se kaste zapravo borile, to je zapravo očajnička želja za vlašću na sljedećim izborima, kako bi se rasprodalo u bescjenje ono malo prirodnih resursa koji su nam preostali.

Poziv narodu Republike Srpske je da ne dozvoli još jednu prevaru i da sva ova lica pošalje na smetljište istorije, gdje im je i mjesto.

Narode Republike Srpske, reci STOP, pljački, korupciji, izdaji, pljačkaškim privatizacijama, obesmišljavanju političkog života, kriminalnim političkim kastama okupljenim oko dva tabora među kojima smo vidjeli da nema razlike.Leave a Comment