Share
Hapsi Mektiću, hapsi!!! – ako smiješ

Hapsi Mektiću, hapsi!!! – ako smiješ

Kako naslov govori, a kako ime nosi jedna od SDS-ovih grupa na facebooku, poziva se ministar Mektić da konačno nakon četri godine svakodnevnih najava u medijima, konačno nekoga i uhapsi.

Stand up nastupi ministra bezbjednosti kojima smo svjedoci, ne služe ni zašta drugo već za zabavu narodnih masa, dok se stranački drugovi dotičnog ministra udobno baškare na funkcijama punih 25 godina, od kraja rata na ovamo sa ne malim plijenom.

Posljednja blamaža, već tradicionalno nesposobnih kadrova Saveza za promjene je fijasko sa izvozom i Ministarstvom za vanjsku trgovinu.

Naime, ovo ministarstvo i njen ministar cijelo vrijeme mandata se predstavljaju kao jedno od najboljih, na konferencijama za štampu se predstavljaju kao najuspješniji, ali čim je došlo do realizacije prvih poslova vezanim za inostranstvo, odmah se ispostavilo da je ovo najnesposobnije ministarstvo u posljednjih 25 godina.Prvo su ruski stručnjaci utvrdili, ono što su i ptice na grani znale, a to je da se poljske jabuke prepakuju i prikazuju kao bh proizvod, kako bi se izvozilo po povoljnim uslovima koje je Rusija dozvolila za Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Šarović je nevješto pokušao da prebaci odgovornost na druge aktere i sada se ponaša kao da on ne snosi odgovornost za ovakav krupan propust, koji je osramotio cijelu zemlju i granu industrije.

Ovaj skandal se nije ni stišao, a već nakon nekoliko dana pronađene su bakterije i virusi u mesu koje se iz BiH izvozi za Tursku, a što je bio drugi veliki poduhvat ovog ministarstva o kome smo slušali mjesecima iz usta ministra Šarovića.

Ova dva skandala su bila prilika da i ministar Mektić krene u borbu protiv korupcije, laži i prevara, pa i međunarodnog kriminala kakve je razmjere ova cijela priča poprimila.

Nadamo se da će ministar Mektić krenuti “govnjivom motkom”, koju tako često spominje, i razrješiti bar jedan slučaj u svojoj ministarskoj karijeri.

Ili će i ovo ministarstvo doživjeti sudbinu prethodnik preduzeća gdje je ministar Šarović imao svoj uticaj, Pretis na Sokocu ili RAOP u Istočnom Sarajevu, pa nas danas na njega podsjećaju prazne hale ovih preduzeća i radnici sa godinama neuplaćenim doprinosima i platama.

Najveća paptetika i bezobrazluk su obraćanja ministra Mektića javnosti, gdje poziva na promjenu političkog establišmenta kome i sam pripada. U svijetu se gestovi protesta protiv politike svoje stranke manifestuju ostavkama kao najmoralnijim činom, ali to ministru Mektiću nije bilo ni na kraj pameti. On se sutra probudi, baš kao da se ništa nije desilo i nastavi primati bezobrazno visoku platu.

I da zaključimo sa naslovom, hapsi Mektiću, hapsi… ako smiješ

Leave a Comment