Share
Dr Darko Matijašević – Predsjednik SNS RS i kandidat za srpskog člana predsjedništva BiH

Dr Darko Matijašević – Predsjednik SNS RS i kandidat za srpskog člana predsjedništva BiH

Turbulentno predizborno vrijeme donosi mnoga imena sa kojima se licitira za najvaćnije funkcije u Republici Srpskoj, ali i BiH.

Jedno od najzvučnijih imena je svakako i Dr Darko Matijašević , predsjednik SNS RS.

Prije samo nekoliko dana u Banja Luci u hotelu Bosna je održana Skupština Srpske napredne stranke Republike Srpske na kojoj je Dr Matijašević izabran za predsjednika, a zatim i za kandidata za srpskog člana predsjedništva BiH.Iako, relativno mlad, ovaj iskusni kadar je dugi niz godina obavljao najodgovornije funkcije u državi. Najpoznatiji je, svakako, kao bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ovu funkciju Dr Matijašević je obavljao u najtežem vremenu, kada je međunarodna zajednica vršila pritisak kako bi Republika Srpska ostala i bez posljednjeg temelja suverenosti, policije.

Iako su drugi političari tog vremena popustili pod pritiscima, pa tako danas nema ni dejtonki garantovane vojske Republike Srpske, Dr Matijašević je bio bezkompromisan i taj prenos se nikada nije desio.

Sada je došlo vrijeme da se krene i u političko angažovanje.

Kakvi su planovi i ciljevi SNS RS i njenog predsjednika, pogledajte u novoj emisiji Lice nacije koju uređuje i vodi Vanja Elez.

Leave a Comment