Share
Ivan Pernar održao istorijski govor pred izaslanikom EU u Hrvatskoj (video)

Ivan Pernar održao istorijski govor pred izaslanikom EU u Hrvatskoj (video)

I dok u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, političari i strane agenture u vidu tzv. medija očekuju predstavnike EU sa strahopoštovanjem i isčekivanjem, da li će dobiti neku pohvalu da su dobro ispunili direktive, u Hrvatskoj postoji partija Živi zid i njen najistaknutiji član Ivan Pernar.

Na jednom od sastanaka sa evropskim izaslanicima, Pernar je rekao sve ono što stanovnici Hrvatske, ali i regiona odavno znaju, ali niko od njihovih političkih predstavnika ne smije da kaže.

Dakle, u svom obraćanju, koje je više puta bilo prekidanno od strane voditelja sastanka, Pernar je istakao da se Hrvatska i nalazi u najvećem problemu upravo od ulaska u EU, da je liberalizacija uvoza i ukidanje carina dovelo hrvatsku ekonomiju u kolaps, da je brodogradnja bez državnih subvencija ugašena, a da se novac pojavljuje uvijek i samo kao dug, te da je HNB postala samo mjenjačnica i da Hrvatska nema suverenu monetarnu politiku.

Pernar je također rekao da će se Živi zid boriti rukama i nogama da izvuče Hrvatsku iz Evropske unije, kao što to žele mnoge stranke u Evropi, kao što su Alternativa za Njemačku, koja prema zadnjim pokazateljima nakon velike koalicije ima veću podršku u Njemačkoj od SPD-a, Pokret Pet zvijezda u Italiji, koji je postao druga politička snaga u zemlji, nakon katastrfalne ekonomske politike evrobirokrata, te mnoge druge za sada male stranke na zapadu Evrope, ali i velike u zemljama Višegradske četvroke.Živi zid je svakako avangarda ovog pokreta u regionu, ali svakodnevno niču slične partije i u drugim zemljama na prostoru bivše SFRJ. Tako u Srbiji postoji parlamentarna stranka Dveri, koja se ističe također svojom borbom protiv EU i NATO. U Crnoj Gori je osnovana Prava Crna Gora na čelu sa Markom Milačičem, partija sa velikim potencijalom, što je pokazao i sam prvi kongres na kome su učestvovali mnoge poznate ličnosti iz regiona.

A i u Republici Srpskoj se pojavila partija STOP, Srpska tradicionalna oslobodilačka partija, koja također u svom programu ima i borbu protiv evro-atlanskih integracija i neoliberalnog koncepta, te dužničkog ropstva. Predsjednik STOP-a je Vanja Elez, inače novinar i čovjek koji je u svojim emisijama upravo davao priliku, gore pomenutim liderima, kada su svi ostali mediji bili zatvoreni za takvu vrstu ideja.

 

Da li na prostoru Balkana duvaju neki novi vjetrovi i da li je ovo početak kraja oligarhija koje su ovaj region odvele u najcrnju tminu, pa se ekonomski upoređujemo sa afričkim zemljama, ostaje da se vidi.

Pogledajte ovaj već sada se može reći istorijski govor Ivana Pernara…

 

Leave a Comment