Share
Radnici pobjedili tajkuna, bitka se nastavlja (video)

Radnici pobjedili tajkuna, bitka se nastavlja (video)

Borba između tajkuna i radnika izgleda kao borba Davida i Golijata. Iz istorije je poznato da je David pobjedio u ovoj borbi. Tako je i grupa radnika iz Prnjavora uspjela da dobije bitku sa lokalnim tajkunom i vrati jedno preduzeće u ruke malih akcionara.Kako je izgledala ta borba i da li i ostatak Republike Srpske može da krene ovim stopama, pogledajte u novom izdanju emisije Lice nacije u kome gostuju Aco Prelić iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca i Brane Milošević predsjednik Udruženja malih akcionara RS.

Iako i vlast i opozicija optužuju jedni druge za tešku ekonomsku situaciju, sasvim je jasno da obje strane rade na istom program i da ne postoji ekonomski program za Republiku Srpsku, osim privatizacija i tajkunizacije cijele privrede.

Interesantno je da se državne institucije trude da sve opljačkane firme dovedu u stanje eliminacije, a da se procesi protiv tajkuna, domaćih i stranih ne završavaju ni nakon 20 godina.

Firme u Republici Srpskoj su u vrijeme vladavine PDP-a kupovane od strane sumnjivih investitora sa egzotičnih destinacija, kao što su Kajmanska ostrva, kakav je slučaj sa Banjalučkom pivarom, čiji su mali akcionari brutalno opljačkani.

Ovo je samo jedan od više stotina slučajeva.

Da nada postoji i da je moguće pobjediti ovaj kartelski sistem, pokazali su mali akcionari u Prnjavoru, a zatim i u Banja Luci.

Nove bitke slijede, a na narodu je da se organizuje i pokaže svoju snagu. 

Kako su jedni počeli privatizacije, drugi ih vodili, a svi zajedno putem korumpiranih sudova zacementirali ovakvo stanje, pogledajte u novom emisiji Lice nacije koju uređuje i vodi Vanja Elez.

Leave a Comment